Antonius Durrrr-haasteottelusta: “Olin ylimielinen” | Pokerisivut

Antonius Durrrr-haasteottelusta: “Olin ylimielinen” | Pokerisivut

Patrik Antonius avautui Brandon Adamsin tuoreessa podcastissa yhdestä menestyksekkään uransa harvoista vähemmän ruusuisesti sujuneista etapeista: Vuonna 2009 Tom Dwania vastaan käymästään Durrrr Challenge -haasteottelusta.

Aikoinaan jopa kaikkien aikojen parhaana nettipelaajana pidetty Dwan haastoi vuonna 2009 koko maailman (toimituksen muistikuvien mukaan tosin Phil Iveyta ja Phil Galfondia lukuunottamatta) 50 000 käden haasteotteluun, jossa pelattaisiin heads-up Pot Limit Omahaa tasolla $200/$400. Mikäli Dwan häviäisi, tämä maksaisi haastajalle ylimääräiset 1,5 miljoonaa dollaria.

Antonius oli ensimmäinen haasteeseen vastannut, ja suomalainen sinkosikin heti alkuun noin 500 000 dollarin johtoon. Runit kuitenkin kääntyivät, ja Dwanin esitys oli lopulta niin dominoiva, että Antonius vihelsi pelin poikki 40 000 käden jälkeen. Antonius oli tuolloin tappiolla yli kaksi miljoonaa dollaria.

“Tein haasteessa yhden virheen”, Antonius kertoi. “Suostuin pelaamaan neljää pöytää samanaikaisesti, mitä en ollut ikinä eläessäni tehnyt. En edes harjoitellut neljän pöydän huppia etukäteen.”

Antonius kuvaili valmistautumistaan ylimieliseksi.

“Dwan oli myös vaikein mahdollinen matchup minulle. Bluffasin hänelle aivan liikaa merkkejä. Hänellä oli ihan erilainen tyyli kuin muilla, ja minun oli vaikea adjustoitua siihen.”

Antonius jutteli Adamsille myös golf- ja nyrkkeilyvedoistaan sekä pienempiin panostasoihin sopeutumisesta.

“En ole mielestäni kovinkaan hyvä pelaamaan pienemmillä tasoilla. Pelistäni puuttuu silloin kaikki intensiteetti. Olen yrittänyt motivoida itseäni kaivamaan intensiteetin esiin pienemmissäkin pöydissä, mutta se ei vain ole sama kuin high stakesit. Jopa miljardöörit tuntevat betsikoot nahoissaan, kun kerralla lyödään 100 000 tai 200 000 dollaria”, Antonius kuvaili.

Podcastin voit katsoa alta. Antonius jutteli uransa vaikeimmista vastustajista ja isoimmista poteista myös suomalaisessa Last Call -dokumentissa.

Author: Erika Woods