Hellmuthin kesän WSOP-tavoitteet: PoY-titteli ja neljä ranneketta

Hellmuthin kesän WSOP-tavoitteet: PoY-titteli ja neljä ranneketta

Phil Hellmuth teki viime vuonna historiaa pääsemällä WSOP-finaalipöytään seitsemän kertaa saman turnaussarjan aikana, mutta sekään ei riittänyt Player of the Year -kisan voittamiseen. Josh Arieh vei tittelin Hellmuthin nenän edestä, mikä tarkoitti jo neljättä kertaa “The Poker Bratin” uralla, kun tämä on jäänyt kisassa hopealle. Hellmuthin pitkältä pokerisaavutusten listalta PoY-titteli vielä puuttuu.

Pokernews haastatteli Hellmuthia tämän kesän tavoitteista, ja Hellmuth ilmoitti ykskantaan aikovansa tavoitella PoY-titteliä.

“Haluan ehdottomasti voittaa sen. (…) Jos kerran voin päästä seitsemän kertaa finaalipöytään, sijoittua kahdesti toiseksi ja voittaa yhden, uskon, että minun on mahdollista voittaa neljä WSOP-ranneketta. Siinä kaikki, mitä tarvitsen: tietää, että se on mahdollista.”

Hellmuth kertoi haluavansa voittaa rannekkeen tänä vuonna etenkin Omaha 8 or betterissä, jossa tämä on omien sanojensa mukaan “maailman toiseksi paras pelaaja” (Ari Engelin jälkeen). Mikäli Hellmuth onnistuisi neljän rannekkeen voittamisessa, tämän PoY-titteli olisi käytännössä varma.

“(Vuonna 2012) Greg Mersonin oli voitettava Main Event viedäkseen PoY-tittelin minulta, ja hän voitti sen. Toisena vuonna Ben Lambin piti sijoittua Main Eventissä vähintään kahdeksanneksi voittaakseen, ja hän tuli kolmanneksi. Vuonna 2006 Jeff Madsen voitti kisan viimeisessä turnauksessa tapahtuneen sääntösekaannuksen vuoksi, ja turnausjohdon piti kokoontua erikseen vain selvittääkseen, kenelle titteli annettaisiin. He antoivat sen hänelle. Joten kyllä, se sattuu!”, Hellmuth manaili.

Suomalaisista Ville Wahlbeck sijoittui kisassa toiseksi vuonna 2009 heti Jeff Lisandron jälkeen. Wahlbeck saavutti tuolloin ranneketurnauksissa alle kuukauden sisään sijat 1, 2, 3, 6, 12 ja 13. Saavutus on suomalaisessa pokerihistoriassa edelleen vertaansa vailla.

WSOP Player of the Year -voittajat:

Vuosi
Voittaja
Kakkonen

2004
Daniel Negreanu
Ted Forrest

2005
Allen Cunningham
Mark Seif

2006
Jeff Madsen
Phil Hellmuth

2007
Tom Schneider
Jeff Lisandro

2008
Erick Lindgren
Barry Greenstein

2009
Jeff Lisandro
Ville Wahlbeck

2010
Frank Kassela
Michael Mizrachi

2011
Ben Lamb
Phil Hellmuth

2012
Greg Merson
Phil Hellmuth

2013
Daniel Negreanu
Matthew Ashton

2014
George Danzer
Brandon Shack-Harris

2015
Mike Gorodinsky
Jonathan Duhamel

2016
Jason Mercier
Paul Volpe

2017
Chris Ferguson
John Racener

2018
Shaun Deeb
Ben Yu

2019
Robert Campbell
Shaun Deeb

2020
ei pelattu
ei pelattu

2021
Josh Arieh
Phil Hellmuth

Lähde ja grafiikka: Pokernews
Kuva: Joe Giron / WPT

 

Author: Erika Woods